• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Garmin Dakota 20 - невеликий огляд туристичного навігатора

Garmin Dakota 20 - невеликий огляд туристичного навігатора
04.06.2014

Garmin Dakota 20 - невеликий огляд туристичного навігатора

Туристичні GPS навігатори тепер не є елементом розкоші або сучасним гаджетом для розваг. Як правило ці прилади створюються для використання в самих різних умовах, відрізняються підвищеною захищеністю і точністю визначення координат. Туристичні навігатори широко застосовуються на полюванні, рибалці і піших туристичних походах.

У цій статті ми згадаємо про такий туристичний GPS навігатор, як Garmin Dakota 20. Цей прилад можна сміливо називати зменшеною копією навігатора Garmin Oregon 450. Навігатор Dakota 20 володіє незаперечною перевагою - у нього невелика вага, невеликі габарити і тривалий час автономної роботи. В першу чергу ці переваги роблять його ідеальним помічником на риболовлі та полюванні.


Практично всю лицьову панель Garmin Dakota 20 займає сенсорний дисплей чудової якості, діагональ якого становить 2,6 дюйма. Інформація з дисплея чудово читається при будь-якому освітленні. На перший погляд дисплей начебто невеликий, але цього цілком достатньо для орієнтації на місцевості, збереження контрольної точки або перегляду заздалегідь створеного маршруту. Екран, у цього навігатора втоплений в корпус і схований за високими краями. На перший погляд високий бортик буде заважати під час управління навігатором, але насправді це не так, навіть з досить грубими пальцями крування дуже зручне і не створює ніякого дискомфорту. Крім того, виступаючий бортик служить додатковим захистом для екрану в разі, якщо Ви вирішили покласти його на поверхню екраном вниз.

Завдяки своїм невеликим габаритам туристичний навігатор Garmin Dakota 20 прекрасно розташується в невеликій жіночої або великий чоловічій руці. Корпус навігатора зроблений з міцного пластику сіро-помаранчевого кольору, а на бічних панелях пристрою є прогумовані вставки чорного кольору. Прилад захищений за стандартом IPX7, тобто захищений при попаданні на нього води і бруду. Також прилад не боїться ударів в процесі його використання і падіння з невеликої висоти.


На корпусі навігатора Dakota 20 розташована тільки одна клавіша, що відповідає одночасно за кілька операцій. Ця клавіша відповідає за включення та виключення пристрою і за вибір рівня підсвічування екрану, а також може налаштовуватися на захоплення екрану. Корпус приладу складається з мінімальної кількості знімних частин, точніше це тільки кришка батарейного відсіку, яка надійно фіксується і не злітає при використанні навігатора. Захист від попадання води запеспечіує гумова вставка по периметру батарейного відсіку.

Для живлення навігатора використовуються дві стандартні пальчикові батарейки або акумулятора типу АА. До речі, при використанні батарейок Duracell навігатор пропрацював приблизно 12 годин. Використання такого типу батарей більш зручний, ніж літій-іонного акумулятора. У разі необхідності їх завжди можна докупити в будь-якому магазині.


У нижній частині Dakota 20 є кріплення для ремінця. Ремінець є досить важливим елементом і додатковою страховкою від випадкового падіння на землю, каміння, у сніг і воду. У верхній частині навігатора розташований роз'єм USB для підключення до комп'ютера, який захований під захисною гумовою заглушкою.

Меню навігатора не підносить ніяких сюрпризів. Як і на всіх пристроях компанії Garmin меню користувача дуже просте і зрозуміле кожному користувачеві. Значки меню досить великі і виконані в стилі Windows. Єдиним недоліком є не закальцованне меню: діставшись до кінця, його потрібно прокручувати для того, щоб потрапити на початок.


Робота з картами на навігаторі Garmin Dakota 20 дуже зручна і проста. Відмінно продумане створення нової точки, масштабування і прокрутка карти. Туристичний навігатор Dakota 20 працює як з векторними, так і з растровими картами. Основною особливістю цих карт є можливість самостійного виготовлення. Додаткову картографію можна завантажувати на внутрішню пам'ять або на карту пам'яті microSD.

Також портативний GPS навігатор Garmin Dakota 20 має дуже багато корисних функцій, які будуть корисні під час відпочинку на природі. Для любителів походити по лісі у пошуках грибів чи любителів полювання є вбудований трьохосьовий електронний компас, який точно вкаже напрямок руху до заданої точки. Також користувач може відстежувати зміни атмосферного тиску і точно визначати висоту над рівнем моря за допомогою барометричного альтиметра. Альтиметр можна використовувати в ролі метеостанції для складання графіків зміни тиску і прогнозування очікуваної погоди, що особливо буде корисним при піднятті в гори.

Чутливість GPS приймача як завжди вище всяких похвал. Завдяки функції прогнозування положення супутників HotFix навігатор Garmin Dakota 20 дуже швидко і точно визначає місце розташування, впевнено приймає сигнал у густому лісі та біля високих будівель.


Використовуючи туристичний навігатор Garmin Dakota 20, Ви не будете відчувати дискомфорту. Програмне забезпечення працює відмінно, конструкція приладу дуже надійна і можна бути впевненим, що він не підведе у важких ситуаціях.

Ознайомитись з технічними характеристиками та купити пристрій можна за посиланням - Garmin Dakota 20