• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / GPS навігатори для мотоциклів серії Zumo. Огляд популярних моделей

GPS навігатори для мотоциклів серії Zumo. Огляд популярних моделей
17.06.2014

GPS навігатори для мотоциклів серії Zumo. Огляд популярних моделей

Є певне коло людей, які захоплюються туризмом на мотоциклах. Мотоцикл був і залишається популярним засобом пересування, і це не дивно, адже на мотоциклі або квадроциклі можна проїхати там, де не проїде автомобіль. Вирушаючи в далекі подорожі практично кожен мотоцикліст замислюється про надійну навігаційну систему, яка вкаже оптимальний шлях до точки, яка його цікавить.

Раніше для любителів подорожів були доступні тільки атласи автомобільних доріг, але на сьогоднішній день використання такого способу навігації вкрай не зручно. З появою систем GPS навігації ситуація дуже сильно змінилася, мотоциклісти і автомобілісти отримали значно більше зручностей при використанні подібних пристроїв, а головне можуть точно визначити своє місце розташування без сторонньої допомоги.


Більшість виробників навігаційних систем орієнтуються на випуск приладів для автомобілів, а любителів двоколісного транспорту і квадроциклів обходять стороною. Але є і винятки. Компанія Garmin, всесвітньо відомий виробник навігаційних систем, у своєму арсеналі має цілу серію приладів "Zumo", які розроблені спеціально для використання на мототранспорті.


У цій статті ми розглянемо найпопулярніші навігатори для мотоциклів від компанії Gаrmin, познайомимося з їх технічними характеристиками та функціональними можливостями. І так, приступимо:


Garmin Zumo 220


Garmin Zumo 220 є базовою моделлю серед інших мотонавигаторів серії Zumo, але має всі потрібні функції для комфортного пересування на транспорті. Цей навігатор компактних розмірів, готовий для використання відразу після покупки і не вимагає яких-небудь додаткових налаштувань. Прилад поставляється ж з встановленим картографічним продуктом City Navigator NT, який містить в собі велику кількість об'єктів POI: заправні станції, готелі, банкомати, пункти першої допомоги, кафе і т.д. Також в описі точок POI Ви можете знайти детальну інформацію про кожну з них: адреса, графік роботи, послуги, які надаються та інше.

 

Garmin Zumo 220 обладнаний високочутливим GPS-приймачем, який забезпечує надійний і швидкий прийом супутникового сигналу і його обробку. Під час руху прилад подає голосові підказки, які полегшують пересування по місту, включаючи назву вулиць і обмеження швидкісного режиму для більшості автомобільних доріг.


Навігатор Garmin Zumo 220 примітний тим, що має вбудовану корисну опцію Lane Assist, яка допомагає у виборі потрібної смуги руху для проходження користувачем складних дорожніх розв'язок та перехрещень. Крім цього, прилад має вбудований датчик контролю палива, який дозволяє отримувати інформацію про те, яку відстань Ви можете проїхати без дозаправки.


GPS навігатор оснащується сенсорним кольоровим дисплеєм діагоналлю 3,5 дюйма і розрішенням екрану 320х240 пікселів. Особливість екрана - це його антиблікове покриття, завдяки якому можливе використання приладу при яскравому сонячному освітленні. Вбудована підсвітка екрану дозволить його використовувати при умовах недостатньої освітленості в темний час доби. Дисплей має особливу технологію сенсора, яка дозволяє управляти приладом не знімаючи рукавичок.

Головне призначення навігатора Garmin Zumo 220 - це використання на мотоциклі. Корпус приладу відрізняється високим рівнем захисту, він водонепроникний і дуже міцний. Пристрій не боїться попадання на нього бруду, бризок води, впливу ультрафіолетових променів, високих і низьких зовнішніх температур. З цим приладом можна сміливо вирушати в далеку дорогу і можете не бояться, що з ним щось трапиться. Корпус навігатора має невеликі розміри 107х85х23 мм і вага 215 грам. Прилад має вбудований літій-іонний акумулятор, що забезпечує до 8 годин автономної роботи пристрою без підзарядки.


У пам'яті навігатора Garmin Zumo 220 можна зберігати 100 шляхових точок і 10 маршрутів руху. Також, при необхідності можна встановити додаткову картографію на карту пам'яті microSD і використовувати її на пристрої. У корпусі пристрою передбачений вбудований роз'єм USB, який дозволяє підключати його до комп'ютера для можливості планування майбутнього маршруту і завантаження його в пам'ять навігатора.

Ознайомитись з детальнішою інформацією та купити мотонавігатор за посиланням - Garmin Zumo 220


Garmin Zumo 350/350LM


Ця модель навігатора з'явилася відносно недавно і вже завоювала популярність у потенційних покупців. Варто відзначити, що цей прилад підійде для використання в автомобілі, так як в комплект постачання входить атомобільне кріплення.


Garmin Zumo 350 оснащується прекрасним сенсорним дисплеєм з діагоналлю 4,3 дюйма, який відображає картографію і всю корисну інформацію з роздільною здатністю 480х272 пікселя. Також у цій моделі доступно управління в мотоциклетних рукавичках, що безсумнівно зручно під час руху на транспорті.

В користуванні навігатор дуже зручний і простий. Інтерфейс користувача в навігаторі зрозумілий і простий навіть для початкових користувачів приладом і Вам не доведеться витрачати багато часу на його вивчення.


Мотонавігатор Garmin Zumo 350 оснащений високочутливим GPS-приймачем з 12 каналами прийому інформації, забезпечує впевнений прийом супутникового сигналу в будь-яких умовах. Завдяки системі WAAS, точність визначення координат дуже висока і становить 3 метри.


Навігатори серії Zumo 350 поставляються з попередньо встановленими картами України, а у випадку з Zumo 350LM - Україна і Європа. Також, власник має можливість використовувати додаткову картографію, записавши її на карту microSD і вставити її в прилад. Навігатор Zumo 350 може передавати голосові навігаційні підказки як через вбудований в корпус динамік, так по бездротового модулю Bluetooth на бездротову гарнітуру, яка може бути вбудована в шолом.
У пам'яті пристрою може зберігатися інформація про 1000 шляхових точок і записи 100 маршрутів руху. Також прилад має USB інтерфейс, який використовується для підключення навігатора до комп'ютера для завантаження даних, а також для підзарядки батареї. Електроживлення приладу забезпечує літій-іонний акумулятор розрахований до 7-ми годин автономної роботи.

Корпус навігатора Garmin Zumo 350 має досить компактні розміри 130х94х30 мм і вага 270 грам. Корпус отримав захист за світовим стандартом IPX7 і надійно захищений від ударів, попадання води, бруду, палива і стійкий до зовнішніх факторів впливу.

Ознайомитись з детальнішою інформацією та купити мотонавігатор за посиланням - Garmin Zumo 350

Ознайомитись з детальнішою інформацією та купити мотонавігатор за посиланням - Garmin Zumo 350LM


Garmin Zumo 660


Навігатор для мотоцикла Garmin Zumo 660 отримав кольоровий сенсорний дисплей з високою роздільною здатністю 480х272 пікселів і діагоналлю 4,3 дюйма. Він також підтримує технологію управління сенсором не знімаючи рукавичок. Дисплей навігатора має антиблікове покриття, що дає можливість використовувати його навіть в самий яскравий день, а яскраве підсвічування дозволить використовувати в темний час доби.


Вбудований високочутливий модуль GPS спільно з технологією WAAS і HotFix (система прогнозування положення супутників) дозволяють швидко і точно визначати координати Вашого місця розташування. Якість прийому сигналу від супутника настільки велика, що дозволяє приладу приймати сигнал навіть в самих несприятливих умовах: серед високих будівель і в лісі під щільними кронами дерев.

Мотонавігатор Garmin Zumo 660 поставляється із завантаженими картами України і картою Європи City Navigator NT, також передбачена можливість установки додаткових картографічних продуктів на карту пам'яті microSD. У пам'яті пристрою можна зберігати дані 1000 шляхових точок і створювати до 200 маршрутів руху.


Для комфортної їзди під час навігації передбачено використання голосових підказок від повороту до повороту з використанням вбудованого динаміка або Bluetooth-гарнітури.


Навігатор Garmin Zumo 660 має великий функціонал можливостей, яким варто приділити увагу. Для зручності проходження перехресть та ускладнених дорожніх розв'язок є функція Lane Assist, яка дозволить заздалегідь зайняти потрібну смугу дороги для подальшого безпечного маневрування. Ця функція покаже на дисплеї фотографічний малюнок даної ділянки дороги з зазначенням дорожніх знаків і яскравими показниками для потрібної смуги дороги.

Навігатор дозволяє відображати об'єкти в тривимірному форматі, тим самим збільшуючи реалістичність карти і легкість орієнтування на місцевості. Крім усього, навігатор дозволяє планувати майбутній маршрут руху і автоматично прокладати новий у випадку відхилення від нього, можливість виключати небажані елементи: платні ділянки доріг і т.д. Також є функція Garmin Lock, яка дозволяє власнику захистити його від крадіжки.


Корпус навігатора Garmin Zumo 660 надійно захищений від зовнішнього впливу: попадання води, бруду, крапель палива і іншого. Навігатор має компактні розміри 135х84х23 міліметра і невелику вагу 270 грам і дуже легко кріпиться на кермі мотоцикла. Для живлення використовується вбудований літій-іонний акумулятор, який забезпечує близько 5-ти годин безперервної автономної роботи.

 

Також навігатор може використовуватися в ролі розважальної мультимедійної системи, він відтворює музику у форматі MP3, яку можна прослуховувати при підключенні навушників, для цього є роз'єм на корпусі пристрою або за допомогою технології A2DP, яка передає музику на гарнітуру за допомогою Bluetooth.

Ознайомитись з детальнішою інформацією та купити мотонавігатор за посиланням - Garmin Zumo 660