• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Garmin Monterra - найкращий туристичний навігатор для подорожів

Garmin Monterra - найкращий туристичний навігатор для подорожів
25.06.2014

Garmin Monterra - найкращий туристичний навігатор для подорожів

Garmin Monterra - це перший туристичний навігатор від світового виробника GPS систем, який поєднує в собі безліч корисних функцій ОС Android. Цей прилад має кардинальні відмінності від усіх інших моделей, що випускаються серед туристичних навігаторів не тільки компанією Garmin, але і інших виробників.

Особливих змін зазнав інтерфейс пристрою і те, що має на увазі під собою використання GPS-приймача, який управляється сучасною системою Android. Завдяки використанню цієї операційної системи Ви отримуєте доступ до безлічі додатків, які можна завантажити з магазину Google Play, електронною поштою, використання всіляких корисних додатків і т.д. Garmin Monterra відкриває нові можливості і надає додатковий комфорт для будь-якого користувача пристрою.


Прилад поєднав в собі все найкраще від компанії Garmin і на даний момент він є флагманом серед туристичних навігаторів.


У першу чергу варто відзначити швидкість і точність визначення координат поточного місця розташування. Цього вдалося домогтися завдяки використанню двох систем супутникового позиціонування ГЛОНАСС і GPS. Для більш надійного прийому супутникового сигналу в пристрої застосовується система прогнозування розташування супутників HotFix і технологія WAAS. Всі ці функції і технології забезпечують відмінний прийом сигналу і в лісі під густими кронами дерев та під високими будівлями в місті. Можете бути впевнені, що з Garmin Monterra Ви завжди будете мати відмінний зв'язок із супутниками і щоб заблукати з ним треба буде ще постаратись.

Вся інформація відображається на чудовому дисплеї діагоналлю 4,3 дюйма подвійної орієнтації, який має антиблікове покриття. Дисплей за якістю відображення досить непоганий, але має деякі нарікання. Модель хоч і є флагманом, але роздільна здатність дисплея відносно не велика і складає 272х480 точок. На якість відображення інформації особливо не впливає, але можна було зробити трохи більше. А в іншому дисплей пристрою особливих нарікань не викликає.


Рівня підсвічування цілком достатньо для того, щоб навіть в саму сонячну погоду можна було зчитувати з нього інформацію, ну а про темний час доби або при недостатній освітленості мови навіть не йде - видно чудово.


Також варто відзначити корпус приладу Garmin Monterra - він вражає своєю захищеністю. Пристрій сертифікований за стандартом IPX7, а це означає, що він не боїться падіння у воду і перебування в ній не більше 1 години на глибині 1 метр, потрапляння бруду, пилу і ударів. Хоч він не боїться ударів, але кидати спеціально його і перевіряти на міцність я б не рекомендував.

Не дивлячись на відносно невеликий екран за сучасними мірками (щодо сучасних смартфонів) сам прилад досить великий, але дуже зручно лягає в долоню будь-якої дорослої людини. Monterra зручно тримається завдяки виступу батарейного відсіку на тильній стороні корпусу. Недоліком може здатися і вага приладу, яка становить 375 грам з батарейками. Але зайва вага тільки додає впевненості в його триманні і не створює враження згасаючого з рук приладу під час керування.


Якщо ж говорити про електроживлення туристичного навігатора Monterra, то інженери компанії Garmin тут дуже постаралися і заслуговують похвали. Навігатор має можливість працювати від двох типів елементів живлення: літій-іонного акумулятора, заряду якого вистачає приблизно на 16 годин автономної роботи або 3-ох звичайних пальчикових батарейок, заряду яких вистачить на 22 години роботи, але, звісно ж, буде залежати від якості використовуваних батарейок. Це дуже великий плюс приладу - озброївшись літій-іонним акумулятором, який входить в комплект поставки та одним набором батарейок Ви отримуєте великий час роботи приладу без підзарядки. Крім того, також для більш тривалої роботи можна використовувати акумулятори типу ААА.

З приємних дрібниць, яку отримав навігатор Garmin Monterra - це чудова 8-ми мегапіксельна камера, яка дозволяє робити відмінні знімки пам'ятних місць під час подорожей і походів. Також камера здатна записувати відео з високою роздільною здатністю FullHD. Дані з камери можна зберігати як на пам'ять пристрою, так і на карту пам'яті microSD, яку підтримує прилад максимальним об'ємом 64GB.


У туристичному навігаторі Garmin Monterra є вбудований трьохосьовий компас з гіроскопом і акселерометром, що дозволяє точно визначати напрямок Вашого руху навіть у ті моменти, коли Ви стоїте нерухомо і тримаєте нерівно прилад. Також прилад оснащується барометричним альтиметром, який буде корисний для любителів гірських подорожей і дозволить відстежувати перепади атмосферного тиску в залежності від рівня моря, і дозволить прогнозувати зміни погоди.

Датчик ультрафіолетового випромінювання буде показувати Вам рівень і інтенсивність сонячного випромінювання і в такому випадку Ви швидко зможете піти у тінь. Показання навігатора досить точні і не варто ними нехтувати, особливо в ті моменти, коли Ви знаходитесь на відображаючих поверхнях - воді чи снігу. Також з підняттям на кожні 300 метрів у горах, рівень сонячного випромінювання підвищується на 5%.


Garmin Monterra обладнаний модулями бездротового зв'язку Wi-Fi, Bluetooth і ANT+, які дозволяють підключатися до мережі Інтернет для завантаження різних додатків, перегляду електронної пошти, обміну даними та інформацією з сумісними з ним пристроями. Ці функції дозволяють ділитися з Вашими друзями картами, фотографіями, координатами точок і запланованими маршрутами, для можливості зустрітися з Вашими друзями в попередньо обумовленому місці. Безкоштовний додаток BaseCamp дозволить легко переглядати і планувати маршрути і карти, сортувати дані і ділитися ними з друзями.

Одним з нововведень, яке отримав Garmin Monterra - це нова картографічна оболонка, яка підтримує 3D зображення місцевості і склеювання 3D карт. Це дає можливість накладати різні шари завантажених карт: топографічної, базової карти світу або супутникових знімків BirdsEye і отримувати більш детальне об'ємне відображення місцевості, що дозволить значно простіше орієнтуватися на місцевості.


Для туристичного навігатора Garmin Monterra передбачено велику кількість різноманітних додаткових аксесуарів і кріплень, що дає можливість використовувати його не тільки в пішому туризмі, але і на велосипеді, мотоциклі, квадроциклі і автомобілі.

Однозначно Garmin Monterra істотно відрізняється від всіх інших туристичних навігаторів і по праву він є флагманом серед подібних пристроїв. Завдяки своїм багатьом сучасним функціям і використанню операційної системи Android користувачеві надається необмежена кількість можливостей і використання безлічі додаткових додатків.

Ознайомитись з технічними характеристиками та можливість купити пристрій - Garmin Monterra