• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Новини / Computex 2010. Garmin-ASUS стане окремою компанією

Computex 2010. Garmin-ASUS стане окремою компанією
17.06.2010

Computex 2010. Garmin-ASUS стане окремою компанією

У рамках виставки Computex 2010 проходив технічний семінар ASUS, в кулуарах якого вдалося "зловити" віце-президента компанії та керівника відділу персональних мобільних пристроїв Бенсона Ліна (Benson Lin) і задати йому низку запитань.

У результаті вийшло міні-інтерв'ю, яке ми представимо вашій увазі в недалекому майбутньому, а поки - найцікавіші факти з нього.

 

 

По-перше, Garmin-ASUS незабаром повинен перетворитися в самостійну компанію, за зразком Sony Ericsson. Нагадаю, що зараз Garmin-ASUS - це фактично і є той підрозділ мобільних пристроїв (Personal Mobile Devices BU), котрим керує Бенсон. Але є рішення Garmin і ASUS виділити компанію в спільне підприємство, про що до цих пір навіть в самому ASUS знало дуже небагато людей.

 

По-друге, за словами Бенсона, зараз процес розповсюдження й просування продуктів Garmin-ASUS розподілений між Garmin і ASUS, причому перша "відповідає" за ринки США і Західної Європи, а друга - за всі інші. Цей факт добре узгоджується з спостережуваної мною тенденцією останнього часу, згідно з якою все більше американських компаній фокусуються на американському ринку, зменшуючи активність на глобальному. Саме так завжди вела себе Apple, зараз її фокус на США тільки посилюється, так діє Motorola, та й, що гріха таїти, Dell. При цьому на глобальному ринку американські компанії інтенсивно заміщаються азіатськими, які вибирають собі "амплуа" і починають наслідувати найбільш успішну в ньому американську компанію. Цілком очевидні відповідності між Samsung і Apple, Acer і Dell, Sony Ericsson і Motorola. Прямо "новий переділ світу" намічається якийсь ...